Ingrediënten: 
  • 150 g West-Vlaamse gerookte heilbot
  • Een 6 tal kleine tortilla’s

Salsa

  • ½ rode ui fijn gehaakt
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • ½ avocado in kleine blokjes
  • ½ limoen
  • 6 radijzen
  • 1 handvol waterkers uit Haspengouw, zonder harde steeltjes
  • 1 à 2 eetlepels olijfolie
  • Enkele takjes verse dille

Dressing:

  • 1,5 dl zure room
  • 2 el Vlaamse rauwemelkse geitenkaas
  • ½ 1 limoen
  • Zeezout
  • Zwarte peper
Bereidingswijze: 

Maak eerst de dressing.
Meng de zure room en de zachte geitenkaas met het sap van ½ limoen, zeezout en zwarte peper.
Werk af met fijngehakte dille.

Hak de rode ui fijn en marineer 30 minuten of langer in de rijstazijn.
Snijd de avocado in blokjes en meng met het sap van de limoen.
Snijd de radijzen in dunne schijfjes.
Snijd de heilbot in hapklare stukjes.
Schik de waterkers en de heilbot in het midden van een mooie schaal.http://www.viswarenbonnet.be/nl/recepten#overlay=nl/node/add/recept
Verdeel hierover leggen de avocado, de radijzen, de gemarineerd rode ajuin met wat azijn en een beetje olijfolie. Werk af met dilletakjes.

Bak de mini tortillas in de pan en snij in 4 stukken.  Doe de gerookte mengeling op en dan met de saus over en haaaam.
recept door: Dagny Ros Asmundsdottir (njam chef)
recept uit:
http://www.streekproduct.be/recepten/detail.phtml?id=148&start=0&
 
 

Gebruikte producten: 
Benaming: 
GEROOKTE HEILBOT BVR VGS. /0.9-1,3KG
Product bestellen: : 
Artikelnummer:
002074
Benaming: 
GEROOKTE HEILBOT BVR NVGS. /1.3-1,8KG
Product bestellen: : 
Artikelnummer:
002095
Benaming: 
GEROOKTE HEILBOT BVR VGS. HAND /1.3-1,8KG
Product bestellen: : 
Artikelnummer:
002094