Argentijnse scampi op spies

 

ingredienten

  • 24st Argentijnse scampi’s (SCAMPI ARG. EP. IQF 16/20 RC - 002549)
  • 20gr Honing
  • 80gr gezeefde ansjovisolie (ANSJOVIS GEZOUTEN 0.5KG - 400070)
  • 50gr verse yoghurt
  • 40gr korianderscheuten
  • 15gr olijfolie ‘extra virgin’
  • houtskool
  • 2gr fijn zout (ST VISZOUT 1KG - 002305)
  • 40gr geroosterde komijn (KOMIJNZAAD HEEL 400GR - VER81674)
  • 200gr grof zout (ST ZEEZOUT GROF 25KG - 002263)
  • 50gr wakame (WAKAME DIEPVRIES - 001209)
  • 24 prikkers (SATESTOKJES 15CM 200ST - VER387801)

recept

Werkwijze:

Ontdooi de argentijnse garnalen, pel ze en steek ze op de prikkers. Plaats de stukjes houtskool op het vuur en laat ze erop liggen tot ze fel beginnen gloeien. Kruid de garnalen met olijfolie en zout.

Plaats 4 stukken houtskool op een houten snijplank bedekt met een laag grof zout en de wakame.

Strooi de geroosterde en gemalen komijn over de stukken houtskool en plaats daarna de garnalen erbovenop.

Voor de dipsaus meng de honing, yoghurt, ansjovisolie en de verse koriander.

Afwerking:

Plaats tot slot de snijplank in het midden van de tafel zodat elke gast zelf zijn garnalen kan roosteren.

 

Maak kennis met onze zusterbedrijven

Viswaren Bonnet  maakt deel van een groot familiebedrijf. Samen bieden wij al het beste wat de zee ons te bieden heeft!