Amuse van gerookte heilbot

 

ingredienten

  • 200gr gerookte heilbot (GEROOKTE HEILBOT BVR VGS - 000335)
  • 2 avocado
  • 1 el koriander
  • 1 kl limoensap
  • 1 tl zeste van limoen
  • 1 mespunt piment d'espelette
  • 60gr citroensap
  • 20gr water
  • 20gr suikerwater
  • 1gr agar agar
  • 160gr gekookte bintjes
  • 40gr parmezaanse kaas
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas
  • 20gr boter
  • 1 kl kerrie madras
  • zwarte peper

recept

Amuse van gerookte heilbot

 

  • Guacamole - kaffir

Plaats de avocado's, koriander, zeste van limoen en piment d'Espelette in de blender en mix glad. Breng op smaak met het limoensap. Druk de guacamole door een zeef.

  • Gel van citroen

Kook de citroensap, agar agar, het water en suikerwater kort op op en giet in een kom. Laat mooi opstijven en mix de koude gelei tot een gel.

  • Tuile van aardappel & kerrie

Mix de aardappelen met de parmezaanse kaas , boter, kerrie madras en zwarte peper tot een gladde massa. Strijk open op bakpapier en bak in een warme oven op 160°C tot het goudgeel is. Laat afkoelen en breek er stukken van.

  • Afwerking

Leg de aardappelkrokanten en beleg met enkele stukjes gerookte Brugse Heilbot. Werk af met de citroengel en de guacamole. Versier met enkele takjes koriander.

 

Maak kennis met onze zusterbedrijven

Viswaren Bonnet  maakt deel van een groot familiebedrijf. Samen bieden wij al het beste wat de zee ons te bieden heeft!