Ingrediënten: 
  • 12 coquilles
  • 400gr gerookte paling
  • 1/2 citroen, het sap
  • 1 gelatineblaadje
  • 300 gr room
  • 5 radijsjes in kleine schijfjes
  • waterkers pourpier
Bereidingswijze: 

gebruik 100gr paling en snijd er mooie dobbelsteentjes van.
Doe de overige 300gr in de kutter. Voeg het citroensap, een geweekte gelatineblaadje en 300gr licht opgeklopte room toe. Kruid met peper en zout. Doe de palingmousse in een spuitzak en leg in de koeling.
Maak de sojavinaigrette en de bieslookroom.
Snij de coquilles in fijne plakjes.
Neem een plat bord, spuit hier een laagje van de palingmousse op. Schik de plakjes coquille er mooi bovenop. Kruid met peper en zout. Werk af met de blokjes paling, de schijfjes radijs, een lepeltjes haringkaviaar en verse kruiden (waterkers, pourpier...). Besprenkel net voor het serveren met sojavinaigrette en de bieslookroom.
 
recept uit: http://njam.tv/recepten/gemarineerde-coquilles-met-gerookte-paling

Gebruikte producten: 
Benaming: 
Citroen
Product bestellen: : 
Artikelnummer:
001898
Benaming: 
GEROOKTE KWEEKPALING 120/150GR /KG
Product bestellen: : 
Artikelnummer:
000367
Benaming: 
RIVIERPALINGFILET 500GR VERS /ST
Product bestellen: : 
Artikelnummer:
100091
Benaming: 
RIVIERPALINGFILET 100GR DIEP./ST
Product bestellen: : 
Artikelnummer:
100100
Benaming: 
GESTOOMDE ZEEPALING GEHEEL BVR /KG
Product bestellen: : 
Artikelnummer:
000867