Ingrediënten: 
  • zeezout
  • peper
  • zalm of foreleitjes
  • verse dille
  • mierikswortel
  • 4 zure room
  • 1/2 komkommer
  • 4 sneden gerookte zalm
  • 4 sneden gerookte heilbot
  • gesmolten boter
  • 4 vellen brickdeeg
Bereidingswijze: 
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Snij de komkommer en snij deze in hele dunne plakjes
  3. Snij met behult van een grote ronde uitsnijvorm, 4 rondjes uit ieder brickvel. Schik ze op een bakplaat en bestrijk ze met wat gesmolten boter. Bak in +/- 10 minuten mooi bruin in de oven.
  4. Hak enkele blaadjes verse dille en meng ze met wat geraspte mierikswortel en de zure room. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
  5. Leg een plakje brickdeeg op elk bord en bedek dit met komkommerschijfjes. Leg hier een pakje zalm over. Bestrijk met zure room en dek af met wat komkommerplakjes. Ga verder met een volgend plakje brickdeeg en wissel de zalm af met de heilbot.
  6. Garneer met de rest van de zure room en garneer met de zalmeitjes en een takje verse dille.

recept uit: http://koken.vtm.be/recept/tompoes-van-gerookte-vis-en-komkommer
op de originele website is er ook een filmpje ter beschikking.

Gebruikte producten: 
Benaming: 
ZALMEITJES /100GR
Product bestellen: : 
Artikelnummer:
000306
Benaming: 
LOMPVISEIEREN 100GR ROOD
Product bestellen: : 
Artikelnummer:
000301
Benaming: 
GEROOKTE ZALM BLUE OCEAN VGS. /1,2-1,5KG
Product bestellen: : 
Artikelnummer:
002073
Benaming: 
GEROOKTE HEILBOT BVR VGS. HAND /1.3-1,8KG
Product bestellen: : 
Artikelnummer:
002094