Ingrediënten: 
  • 350gr gerookte vis: makreel, heilbot, zalm, zeebaars...
  • 100gr spek
  • 100ml groentebouillon
  • 250gr knolselder
  • 4 rapen
  • 4 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 1 handvol spruiten
  • 10 grote vastkokende aardappelen
  • 50gr boter
  • 1 scheutje witte wijn
  • 4 takje tijm
  • 1 blaadje laurier 
  • boter
  • gekneusde zwarte peper - zout
Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 160 °C. Schil de knolselder, wortelen, pastinaak, rapen en de aardappelen en snijd ze in blokjes. Laat de groenten stoven in wat boter.
Voeg de spruitjes, het spek, tijm en laurier toe. Stoof goed aan en kruid met gekneusde zwarte peper en zout. Blus met de bouillon en een scheutje witte wijn.
Doe een deksel op de stoofpot en laat 45 minuten tot 1 uur zachtjes stoven in de voorverwarmde oven, tot de groenten gaar zijn.
Roer af en toe zodat alle groenten goed bedekt zijn met het stoofvocht. Voeg eventueel wat groentebouillon toe als er te weinig stoofvocht is.
 
Haal uit de oven en voeg de gerookte stukjes vis toe. Dek de stoofpot weer af en laat 2 minuten rusten. Kruid met peper en zout naar eigen smaak. Verdeel de hutsepot over de borden.
recept uit: http://www.njam.tv/recepten/hutsepot-met-gerookte-vis

Gebruikte producten: 
Benaming: 
GEROOKTE ZEEBAARS /KG
Product bestellen: : 
Artikelnummer:
002249
Benaming: 
MAKREEL 10 st GESELEKTEERD 4KG
Product bestellen: : 
Artikelnummer:
100116
Benaming: 
GEROOKTE HEILBOT ST BVR S zonder staart /KG
Product bestellen: : 
Artikelnummer:
002089
Benaming: 
GESTOOMDE ZALMSTUKKEN NATUUR
Product bestellen: : 
Artikelnummer:
100034