Ingrediënten: 

Guacomole - Kaffir

  • 2 advocado's
  • 1 el koriander
  • 1 kl limoensap
  • 1 tl zestes van limoen
  • 1 mespunt piment espelette

Gel van citroen

  • 60gr citroensap
  • 20gr water
  • 20gr suikerwater
  • 1gr agar agar

Tuile van aardappel & kerrie

  • 160gr gekookte bintjes
  • 40gr Parmezaanse kaas
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 20gr boter
  • 1 kl kerrie madras
  • zwarte peper

en uiteraard wat BRUGSE Heilbot

Bereidingswijze: 

Guacomole - kaffir
Plaats alle ingrediënten in de blender en mix glad. Breng op smaak met limoensap. Druk de guacamole door een zeef.
Gel van citroen
Kook alles kort op en giet in een kom. Laat mooi opstijven en mix de koude gelei tot een gel.
Tuile van aardappel & kerrie
Mix de aardappelen met de andere grondstoffen tot een gladde massa. Strijk open op bakpapier en bak in een warme oven op 160°C tot het goudgeel is. Laat afkoelen en breek er stukken van.
Afwerking
Leg de aardappelkrokanten en beleg met enkele stukjes gerookte Brugse heilbot. Werk af met de citroengel en de guacomole. Versier met enkele takjes Koriander.
 

Gebruikte producten: 
Benaming: 
GEROOKTE HEILBOT ST BVR S zonder staart /KG
Product bestellen: : 
Artikelnummer:
002089