Nieuw! ons gamma zeegroenten

 

Zeekraal

Een zachte, knapperige, lichtzoute zeegroente. Is zowel rauw als gekookt eetbaar. Alvorens te bereiden eventuele houtige onderste delen van de groente verwijderen. De zeekraal kan bereid worden door kort te blancheren, kort te roerbakken of rauw in een salade.

Lamsoor

Lamsoor heeft een zachte zilte smaak. Rauw heeft deze iets weg van worteltjes. Wanneer de groente wordt geblancheerd of geroerbakt lijkt lamsoor op spinazie, maar dan met een echte “zeesmaak”. Lamsoor is een bron van ijzer.

Zeebanaan

De zeebanaan groeit in strengen op zandige grond. De vlezige blaadjes zijn groen, geel en soms prachtig vuurrood van kleur. Deze bijzondere zeegroente heeft een zilte en typisch kruidige smaak.

Zeevenkel

Zeevenkel heeft als salade een pittige smaak. Het combineert vooral goed met schelpdieren en gekookte vis. Als mosselgroente heeft het een anijsachtige smaak. Tevens roerbakken of als ingrediënt van sauzen.

Maak kennis met onze zusterbedrijven

Viswaren Bonnet  maakt deel van een groot familiebedrijf. Samen bieden wij al het beste wat de zee ons te bieden heeft!