In de kijker: soft shell krab

 

Hoe soft shell crab klaarmaken?

Zoals de naam reeds aangeeft worden deze fijne krabbetjes (portunus armatus) gevangen op het moment dat ze wisselen van schaal. Hierdoor kan deze op zijn geheel worden opgegeten. Het resultaat is een schitterende culinaire combinatie van een krokante, hartige buitenkant met zacht, zoet vlees aan de binnenkant.

Soft shell crab kan op verschillende manieren klaargemaakt worden. Het geheim is om het simpel te houden. Hieronder volgen enkele tips:

Bereidingswijze:

  • Gegrild: 3 à 4min aan elke zijde op een hete grill en af en toe arroseren met gesmolten boter of olijfolie. Afwerken met limoensap en vers gesneden kruiden.
  • Gefrituurd: verwarm het frietvet tot ongeveer 175 C° en rol de krabbetjes in een –tempura, maïsmeel, of bloemmengeling om ze te beschermen tegen het vet. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Gebakken: Warm een combinatie van boter en olie in een pan en wacht tot het vet gloeiend heet is. Rol vervolgens de krabbetjes in de bloemmengeling en bak ze 3 à 5min aan elke zijde. Laat uitlekken op keukenpapier.

Maak het geheel compleet met een dipsaus:

  • Tomatensaus
  • Tartaarsaus
  • Korianderpestosaus
  • Chilisaus
  • Ponzusaus

Credit en meer info: https://www.nytimes.com/2012/05/06/magazine/soft-shell-crabs-three-methods-four-coatings-five-sauces.html

Specificaties: 002943 - soft shell krab prime  /kg

inhoud: 1kg

maat: prime (14st/kg)

Verkrijgbaar bij Viswaren Bonnet via ons online-bestelsysteem.

Vraag vandaag nog uw persoonlijke login!

 

 

 

Maak kennis met onze zusterbedrijven

Viswaren Bonnet  maakt deel van een groot familiebedrijf. Samen bieden wij al het beste wat de zee ons te bieden heeft!